COMUNICACIÓ

FSIE DESITJA UNES FELICES VACANCES A TOTS ELS TREBALLADORS DE L'ENSENYAMENT I L'ATENCIÓ A PERSONES AMB DISCAPACITAT

FSIE agradece el trabajo de todos verano

FSIE ha elaborat un vídeo d'agraïment pel vostre esforç. Sabem que heu donat el millor de vosaltres tots els dies. Us desitgem unes vacances de descans, que bé us les heu guanyat i mereixeu.

Aquest curs 2021-2022 no ha estat fàcil. Hi ha hagut circumstàncies externes (la pandèmia, la guerra a Ucraïna, la inflació, la crispació social...) que han generat un clima d'incertesa. Per si no fos prou, en matèria educativa, lluny de relaxar el tema, s'ha complicat: la LOMLOE entra en aplicació a partir de setembre i cal adaptar els temaris.

Més enllà dels aspectes polèmics, des de FSIE insistim que no és adequat per als docents treballar tant en aquests mesos que se suposa són de descans. Potser no és preferible retardar l'aplicació d'aquesta llei i adaptar els temaris correctament en un temps més raonable?

Vosaltres, professionals de l'ensenyament en centres concertats i privats, heu demostrat i demostreu paciència i professionalitat. Us donem les gràcies.

També ho fem amb aquells que us dediqueu al sector de l'atenció de persones amb discapacitat. Gràcies.

Que necessari és el vostre treball, la vostra dedicació... Us heu guanyat el descans de les vacances com els que més. Gaudiu d'elles i descanseu. El curs següent vindrà amb les piles carregades, així que també vosaltres les necessiteu així, amb energia.
Aquí estarem esperant-vos, com sempre.

 

FSIE VALORA POSITIVAMENT EL REBUIG DEL CONGRÉS DELS DIPUTATS A UNA INICIATIVA PER A ACABAR AMB L'ENSENYAMENT CONCERTAT

Congreso de los diputados envato

Per una àmplia majoria del Congrés dels Diputats ha estat rebutjat un nou intent legislatiu d'Unides Podemos, presentat el passat 29 d'abril i que pretenia acabar amb l'ensenyament concertat mitjançant un procés d'absorció d'aquests centres convertint-los en centres públics.

La postura i iniciativa presentada per UP no és nova i afortunadament segueix sense trobar suport en el Congrés dels Diputats. La intenció no és una altra que aconseguir instaurar un únic model educatiu públic controlat totalment per l'administració com a instrument per a acabar amb la pluralitat que caracteritza a una societat democràtica i amb la llibertat d'ensenyament establert per l'art. 27 de la Constitució Espanyola.

FSIE estarà sempre enfront dels qui tracten d'acabar amb les llibertats, la lliure elecció de centre per part de les famílies, que són els responsables de l'educació dels seus fills, i els qui amb arguments fal·laços pretenen fer creure als treballadors del sector que mantindran els seus llocs de treball.

Jesús Pueyo, el secretari general de FSIE, argumenta que "l'ensenyament concertat no és subsidiAri de l'ensenyament públic" i afegeix que "el que han de fer els responsables polítics és aprovar un finançament just que solvent el dèficit actual, garantint la gratuïtat del cost real del lloc escolar, i que les condicions de treball dels seus professionals docents i no docents siguin equiparades als qui treballen en centres públics. L'ensenyament concertat no és un problema del sistema educatiu, sinó una part important del mateix que contribueix amb eficàcia i bons resultats a la formació i educació de centenars de milers de persones".

 

PUBLICAT AL BOE EL CURRÍCULUM DE RELIGIÓ CATÒLICA

berlin cathedral g34e63fce9 1920 Jesus Religion Catolica

El divendres, el BOE va publicar els currículums dels ensenyaments de Religió Catòlica corresponents a Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

Deixem l'enllaç directe perquè puguis consultar tota la informació sobre aquests ensenyaments.

En aplicació de l'Acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu sobre Ensenyament i Assumptes Culturals, l'alumnat d'Educació Infantil, Educació Primària Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat que així ho sol·liciti tindrà dret a rebre ensenyament de la Religió Catòlica i correspondrà a la Jerarquia eclesiàstica assenyalar els continguts d'aquest ensenyament.

De conformitat amb aquest Acord, la disposició addicional segona de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, estableix que s'inclourà la Religió Catòlica com a àrea o matèria en els nivells educatius que correspongui, que serà d'oferta obligatòria per als centres i de caràcter voluntari per als alumnes.

 

Documents relacionats:

BOE-A-2022-10452 (Religión Católica)