COMUNICACIÓ

FSIE VALORA POSITIVAMENT EL REBUIG DEL CONGRÉS DELS DIPUTATS A UNA INICIATIVA PER A ACABAR AMB L'ENSENYAMENT CONCERTAT

Congreso de los diputados envato

Per una àmplia majoria del Congrés dels Diputats ha estat rebutjat un nou intent legislatiu d'Unides Podemos, presentat el passat 29 d'abril i que pretenia acabar amb l'ensenyament concertat mitjançant un procés d'absorció d'aquests centres convertint-los en centres públics.

La postura i iniciativa presentada per UP no és nova i afortunadament segueix sense trobar suport en el Congrés dels Diputats. La intenció no és una altra que aconseguir instaurar un únic model educatiu públic controlat totalment per l'administració com a instrument per a acabar amb la pluralitat que caracteritza a una societat democràtica i amb la llibertat d'ensenyament establert per l'art. 27 de la Constitució Espanyola.

FSIE estarà sempre enfront dels qui tracten d'acabar amb les llibertats, la lliure elecció de centre per part de les famílies, que són els responsables de l'educació dels seus fills, i els qui amb arguments fal·laços pretenen fer creure als treballadors del sector que mantindran els seus llocs de treball.

Jesús Pueyo, el secretari general de FSIE, argumenta que "l'ensenyament concertat no és subsidiAri de l'ensenyament públic" i afegeix que "el que han de fer els responsables polítics és aprovar un finançament just que solvent el dèficit actual, garantint la gratuïtat del cost real del lloc escolar, i que les condicions de treball dels seus professionals docents i no docents siguin equiparades als qui treballen en centres públics. L'ensenyament concertat no és un problema del sistema educatiu, sinó una part important del mateix que contribueix amb eficàcia i bons resultats a la formació i educació de centenars de milers de persones".