COMUNICACIÓ

LA MESA DE CONCERTADA RATIFICA UN NOU ACORD MARC 2024-27

maquetacion guia coeducacion paginas page 0001

FSIE el considera un bon acord, encara que lamenta que no s'hi hagi pogut incloure la recuperació de les quantitats perdudes per la congelació salarial de 2020 i 2021

Avui dimarts 14 de març s’ha celebrat una nova reunió de la Mesa de Concertada, presidida pel Conseller Martí March, en què totes les organitzacions sindicals i patronals han ratificat el document d'Acord marc de Concertada 2024-27.

FSIE-Illes Balears, sindicat de treballadors de l'ensenyament concertat i privat, ha donat la seva aprovació a la ratificació de l'acord després d'haver realitzat les consultes oportunes als seus afiliats i de reunir el Secretariat General.

La signatura oficial de l’Acord Marc de Concertada tendrà lloc el pròxim divendres dia 17 de març al Consolat de Mar.

FSIE valora positivament el nou acord aconseguit entre sindicats, patronals i Conselleria d'Educació ja que introdueix importants millores salarials per al personal, tant docent com d'administració i serveis, de Concertada i Educació Especial; enforteix la situació econòmica dels centres; i deixa oberta la negociació de noves condicions tant laborals com salarials.

FSIE també vol destacar la importància que ha tingut la unitat sindical per poder arribar a un acord satisfactori.

A la part de les ombres, FSIE lamenta que el Govern s'hagi negat rotundament a incloure en el nou acord la recuperació de les importants quantitats perdudes per la congelació salarial del 2020 i 2021, cosa que portarà els sindicats a seguir endavant amb la demanda de conflicte col·lectiu. Cal recordar que en aquest punt, que no va afectar al PAS, s’ha aplicat als docents en pagament delegat l’acord arribat amb els sindicats de funció pública: recuperació del 2% d’increment del salari base perdut l’any 2020 sense recuperació dels endarreriments.

Ratificat el nou acord marc, FSIE considera que cal començar a treballar ja en una millora real de les condicions de treball dels docents de Concertada perquè la implantació precipitada de la LOMLOE ha provocat des de finals del curs passat una situació de sobrecàrrega de treball a la que els docents passen més temps fent informes i registres que en tasques realment efectives. El sindicat ha demanat que es tingui en compte l'opinió dels docents de Concertada i d'Educació Especial en la revisió del sistema d'avaluació LOMLOE i altres aspectes de l'aplicació de la reforma educativa.

Als següents enllaços hi trobaràs tant el document d’Acord com un resum del mateix:

Document acord.

Resum principàls punts acord

ELIMINACIÓ DELS DESCOMPTES PER BAIXES PER INCAPACITAT TEMPORAL

Com va sol·licitar FSIE setmanes enrera, els responsables de la Conselleria d’Educació han confirmat avui a Mesa de Concertada que a partir de l’inici del curs 2023-24 se suprimirà l’aplicació de descomptes salarials als primers dies de baixa per IT per als docents en pagament delegat de Concertada i Educació Especial.

MÉS DOTACIÓ HORÀRIA ALS CENTRES CONCERTATS PER LA IMPLANTACIÓ DE LA LOMLOE

El Director General de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha anunciat a Mesa de Concertada que per al curs 2023-24 s’incrementarà la dotació horaria de Secundària als centres concertats per a poder fer front a la implantació de la LOMLOE als cursos parells.

La dotació d’hores lectives actuals resulta insuficient per a la nova organització curricular d’horaris i matèries i per això s’ha decidit augmentar-les. En aquests moments s’està estudiant quina serà la nova dotació.